reede, 1. mai 2020

Paaritusplaanist Emyga


Emy on pärit meie E-pesakonnast.(link) Tema täisnimi on Nordics Hütte Edwina-Emylie. Koduse nimega on ta lihtsalt "Emy". Ta on nelja aastane 2,8 kg kaaluv emane ja siiani ei ole tal olnud kutsikaid. Emy on ka Eesti Juunior Tšempion. Ta on hästi sotsiaalne ja julge yorkshire`i terjeri tüdruk. Ta elas vahepeal isegi Saksamaal ja ka suur linn ei tekitanud temas mingit kartust. Nüüd, kus Emy jälle üle 1,5 aasta juba Eestis  oli elanud, oli aeg temale pesakonna planeerimiseks. 
 Terviseuuringud olid samuti teostatud.
Nii plaanisimegi sellel kevadel meie kennelis yorkshire`i terjeri pesakonda. Tema esimest pesakonda ja see tekitas meis nii suurt rõõmu, kui ka ärevust. Isase valik ei olnud kerge,
 kuna Emy on väiksemat tüüpi ja armsa väikese tõutüüpilise pea ja lühikese koonuga.
EMY nautimas näitusemelu

  Meil tuli isane leida, kes annaks ka välimiku omadusi hästi edasi ja oleks tõulise iseloomu ja temperamendiga. Meie valituks sai Eestis sündinud, edukaid järglasi rahvusvaheliselt andnud ja üks edukamaid Eesti Yorkshire Terjerite Tõuühingu aretusisaseid
INT.Ch.ELEGANT BAUBLES DOUBLE DELIGHT om. Larissa Johnson
Väljavalitud isane 
Kahjuks ei läinud Emy paaritus plaanipäraselt . Siis tuli COVID19 aeg ja me otsustasime paaritust
 proovida sügisel uuesti.
Emy käitumine muutus. Arvasime, et tal on ebatiinus.  Meil on ennegi  kennelis seda ette tulnud mõnel emasel ja selles vanuses poleks  see olnud mitte midagi ebaloomulikku.
 Emy kõht muutus kahtlaseks õhupalliks 😮. Helistasime veterinaarile ja sõitsime kliinikusse ja seal ta teatas meile rõõmsalt:
"See koer on küll tiine!":)Sellel momendil olime sõnatud.
 Nädalaga seadsime kiirelt sisse Emyle kutsikatoa ja jäime rõõmuga ootama.
Minu selle aasta üllatusbeebid!!😍😃

Meie koduleht lakkas töötamast ja nii sai sisse seatud kiirelt blogi