pühapäev, 29. august 2021

7-8 nädal nädal kiibistamine arsti juures ja tõutunnistused

7-8 nädal kiibistamine arsti juures ja tõutunnistused

Kutsikad said  nüüd  esimese vaksiini ja 3 tervisekontrolli. Kõik kutsikad on terved ja valmis uutesse kodudesse minema. Hambumine 6x6 ja samuti meie ainukesel poisil on ka kõik vajalik olemas .)

Viimastel nädalatel on olnud ainult vihmane, õuemängud on jäänud tagasihoidlikeks.

Izzy ja Therese

poiss Iyoko Itchiro

Olen proovinud sisustada nende aega iluprotseduuridega ja õpetanud püsivust.
                                                    Ischa "Aiša"kõrvade pügamisel

Itchiro" Itširo proovib seismist

Kammimine ei ole veel kõigile meelepärane ja ka kõrvakeste ja küüntehooldust harjutasime. Eelmises pesakonnas oli ka üks kutsikas, kes ei harrastanud kammimist, õigemini tundus see tema jaoks maailma vastikum asi, kuid nüüd täiskasvanuna on harjunud ning mõnuleb ainult omaniku süles, kui teda kammida. Eelmise pesakonna kutsikas Harrisson harjutab kammimist. 

Aitäh, Maiule nii armsa video eest!

7 nädal

Täna oli jälle kutsikate jaoks tegus päev. Nimelt oli täna päevakorras järjekordne loomaarsti külastus, et loomaarst saaks kõik vajaliku üle kontrollida. Nädal enne olid kõik kutsikad oma teise ussirohukuuri juba saanud. Seekord oli aga uudseks elamuseks autosõit, mis oli kutsikate jaoks nii uudishimu, kui ärevust tekitav.



Võtsin seekord väiksema transpordipuuri, kuna eelmine kord esines sõidust tingituna palju kutsikate edasi-tagasi loksumist. Seekord tundus olevat parem variant ja et ka kutsikatele rohkem meeldis. Esialgu tüdrukud kraapisid ja tahtsid välja, aga poiss istus rahulikult enesekindlalt nagu vana rahu ise. Poiss on väga kaval ja justkui vaatas tüdrukuid, mõeldes endamisi, et mida need tüdrukud siblivad, siit välja niikuinii ju ei pääse. Autosõidul olid esialgu vinguvamad Therese ja Izzy, kuid pikapeale rahunesid ka nemad. Arsti juurde jõudnud, kontrollis loomaarst teist korda üle kutsikate hambad, sabad, silmad, südametegevuse ning paigaldas kõigile mikrokiibid. Samuti vormistas ta EU veterinaarpassid. Nüüd on kõik meie beebid ametlikult identifitseeritavad ja neil on oma ID olemas 😄. Kuidas muidu ikka elada ilma isikukoodita. Kiibi paigaldamisel oli kõige tublim "Reesi", (Iyamaika Therese) kes oli väga koostöövalmis. Oleks isegi veel mänginud arstiga. Kõigil kutsikatel on piimahammastel õige hambumus 6x6 ning see oli loomulikult hea, kuid meile oodatav uudis.


Peale koju jõudmist oli neil suur rõõm olla jälle oma aias ja tuttavas keskonnas, kus üksteisega pärast tänast väljasõitu sai jälle mängida. Chessi kontrollis kõik kutsikad ka üle, et ei oleks tema nunnudel midagi puudu ning piim oli ka sel hetkel lubatud taasnägemiserõõmust.



Seejärel vormistasin ka kutsikate tõutunnistused. Kiirelt said kõik formaalsused ja vajalikud dokumendifailid kokkukogutud. Nimed olid ka kõigil juba kindlad ja 1 päeva pärast olid dokumendid registris juba nähtaval.

Kõik tõukoerad on avalikult Eesti kennelliidu registris nähtavad ja ka tulevased kutsikaomanikud saavad soovi korral esivanemate tervisetulemuste või isegi vanavanemate infoga tutvuda. See tõutunnistus ongi tõendusdokument, et koerast kasvab ikka tõuline Yorkshire Terjer ja et tegu ei ole dokumentideta "pontuga“, keda kuskilt portaalist või teadmata taustaga netiavarustest hiigelhinna eest leida võib. Kõik EKL kasvatajad on registreeritud Kennelliidus ja läbinud kasvatajakoolituse. Tõutunnistus maksab 15 eurot ja ei määra koeraväärtust müügihinnas.