laupäev, 21. jaanuar 2023

Poegimisprotsess ja J- pesakonna kutsikate sünd 2023

 

Poegimisprotsess

Hurra, hurra Chessi sai 4 yorkiebeebi emaks!

Armas Chessi! Nüüd sa oled jälle yorkimommy. Ja veel milline!

Ta sai väga hästi hakkama poegimisega. Hoolitses armastusväärselt oma pisikeste yorkibeebide eest.

Ta on täis armastust ja hoolivust, mida ta oma pisikestele edasi annab.

Me oleme õnnelikud, et sa meil olemas oled!💕💖💗💖💕


                                         1 päevane näljane yorkikutsikas 😀



Majas oli kõik rahulik. Kõik teised koerad ka magasid. Magan ka veel koos Chessiga. Ma ei märganud mitte miskit. Võibolla ainult sagedane väljalunimine. Arvasime, et beebid suruvad ema põiele peale. Eelmine õhtu Chess sõi  natuke vähem ja hingas raskemalt, aga muud ei miskit.

Hommikul üles tõustes vaatas ta mulle punnis silmadega otsa. Chessil ei ole kunagi sellised silmad. Sain aru, et midagi hakkab juhtuma nüüd. Me ei jõudnud isegi see päev veel temperatuuri mõõta. Hiljem suundus kiirelt pesasse, paar korda kraapis ja pressid hakkasid. Jõudsin veel üht-teist askeldada, kui tütar kutsus appi. Esimene kutsikas oli tüdruk ja sündis pea ees.  Lootekott terve, kaal 177g

Natukese aja pärast kohe teine kutsikas. Samuti tüdruk, pea ees, lootekott terve, kaal 165g. Chessi tundus, nagu oleks ta kogenuim koeraema ja saab kõigega ise hakkama.

Kolmas kutsikas oli ilus pontsakas poiss, temaga läks natukene aega, kuna tuli jalad  ees ja.lootekott oli rebenenud, sünnikaal 168g. Kohe järgi sündis ka 4 kutsikas, poiss. Neljanda sünnikaal oli. 164g mini valge-punkt rinnal. Kõik kutsikad said ülekontrollitud. Anomaaliaid ei esinenud. Nabad veel desinfitseeritud. Poegimise vahepeal jõi oma piimakest ja vitamiinisegu ja peale poegimist oli seekord Chessi kiirelt jalul.


Loomaarst kinnitas meile 4 kutsikat ja täpselt nii oligi. Üldiselt oli see üks aegade kiireim poegimine. Samuti kaalult olid ka väga ühtlased kutsikad. Olime väga rõõmsad ka asjaolu üle, et kutsikate sugu oli seekord võrdselt jaotunud 😊.

                                                        2 poissi ja 2 tüdrukut





Chessil on meeletult hea emainstinkt. Teistkordselt tõestas ta meile, kui tubli ja hoolitsev koeraema temast on saanud. Kõik teeb ise: limpsib, hoolitseb, puhastab beebisid. Natukene vahest abistame. 
Meie rohkem puhastaja rollis. Ta on super leebe emane ja see kandus ka üle tema järglastele.



Tahaksin tänada oma parimaid töökolleege, kes võimaldasid mulle vaba päeva ja mille tõttu oli mul võimalik aidata 4 kutsikat vastu võtta. Nüüd saavad kutsikad maailma avastada💗.

Nüüd rõõmustame väga uue eesootava aja üle meie pisikestega. Püüan kirjutada iga nädal kutsikate arengust ja me otsustasime pesakondadele veel eraldi nimed panna. Nii on parem huvilistel eristada mõlema pesakonna kutsikaid. Lasteaias olid vist  ka sellised grupid😄😃. 

Chessi on rõõmus ja armastab päikest. Samuti on see aasta jänese aasta.

Tema tiimi nimeks saigi seega päikesejänkud.🌞🐰