kolmapäev, 22. veebruar 2023

Aeg avastada maailm! 1kuu

 HEAD VABARIIGI AASTAPÄEVA soovivad koos meiega Eesti yorkipoisid Jaguar ja Jippolino!

Aeg avastada maailm! 


Kutsikate arengus on muutunud palju. Oleme õppinud ise sööma. Kõik sujub veel natuke aeglaselt, aga harjutamine teeb meistriks ja terve kuu on veel aega harjutada,  kuni kutsikad kolivad uutesse peredesse. Nad on saanud ussirohtu ja oma esimese maniküüri ning tutvunud meie teiste kenneli koertega. Kutsikad on oma beebitoast välja kolinud ja pesakast on ununenud. 

Maailma avastamine on nii põnev ja uudne neile, aga väsitakse ruttu veel ära. Kontakt välismaailmaga on uus ja põnev: mäng, söömine koos, optilised ja akustilised helid. Samuti tutvus võõra koeraga ja inimestega. 

   Abikaasa jutustamas ühe väga vahva poisiga meestejutte 😏.
Et ema Chessit mitte liiga ära kurnata, sai antud esimene pudi(kuivtoidupudi ja kutsikapiim) See maitses.. Mõni oli esialgu tagasihoidlikum. Kõigil olid näod  pudised 😃


Mõni jääb hoopis magama kausi ääres. Kindel on see, et parim toit nende jaoks on ikka Chessi piim. 
Loodan varsti rohkem lisatoidu peale, kuna Chessi ei jõua toota nii palju piima, kui varsti marakratid vajavad.

Neid jälgides toimuvad omavahel juba väikesed mängud.
Chessi proovib neid seistes imetada. Vale häire :). Meeskonna liikmed on veel liiga väikesed ja kukuvad ümber. Natuke veel kannatust Chessi!
Kaalumine on ikka päevakorras. Chessi on ka  kontrollimas. Kaalult on kutsikad väiksemad. Nad on  arenenud oma vanuse kohta hästi. Paremal Chessi, kutsikate ema.


Ees seisab ümberkolimine suuremasse pesasse. Pesakast on avatud. See on paradiis edasijõudnutele. Mõnel on veel raske orienteeruda, aga kiiresti õpivad, kuidas pesasse joosta. 

Siin on meie 1 kuused kutsikad :) Meie rõõmupallid Chessi pesakonnast.

Paremal kutsikate ema Chessi  nautimas hetke ilma beebideta.
Järgnevad nädalad on ka meile põnevad ning kohtume tulevaste kutsikaomanikega, kes pikisilmi juba ootavad oma väljavalituga kohtumist, kelle nad siiani vaid fotolt välja valisid. Külastamisi ja broneerimist alustame 4-5 näd. peale arsti kinnitust..
Meie portreefotod 1 kuused J pesakonna-kutsikad. Alustame viisakalt ikka tüdrukutest 😃
Roosa paelaga tüdruk on meil preili imeline, õe sarnane

oranži paelaga tüdruk on täielik nukuke nii armsake, tähelepanelik. Alati esimene.

rohelise paelaga poiss: tema juba piimabaarist end eemale ei lase lükata. Enesekindel, rahulik.

sinise paelaga poiss: lõbus, elegantne poiss, hea isuga. Esimesena pesast väljas.


Kui kellegil tekkis seda kirjeldust lugedes või pilti vaadates just tunne, et selline sõber sobiks nende perre või on kutsikas, keda nad on juba ammu otsinud, 
siis võite julgelt kirjutada ja helistada. Paar kutsikat  ootavad veel omale seda õiget omanikku.
 email:maili.meskat@mail.ee.
telef; 372+53464779
Vastan heameelega  kõikidele huvitujate küsimustele.Samuti on võimalik meid eelneval kokkuleppel nüüdsest alates huvitujal külastada. 
Meie kutsikad ja koerad ainult rõõmustavad külaliste üle! 





NB!!Kahjuks on tulnud ka mitme kutsikahuvilise kaudu infot tõutunnistuseta terviseprobleemidega koerte kohta. Tõuühingu lehel on põhjalikult kirjeldatud , millised riskid kaasnevad tänapäeval sellise ostuga.  
Heade soovidega inimesi hoiatades tahaksime selgitada ja rõhutada, et väited, mille kohaselt tõutunnistused on hirmkallid või organisatsioon on  puhkusel, on väärad.  Tõutunnistuse hinnaks on 20 eurot. 
Ja tõutunnistus ei määra kutsika hinnaväärtust. 
Samuti, kui kaks vanemat on tõutunnistusega. Ostjale on väär väita, et kutsikad x põhjusel  ei saa tõutunnistusi.
Samuti on väär väide, et  koeraga, kellel on tõutunnistus, kaasnevad alati mingid x kohustused või näitusekohustus.
Tõutunnistus on tõend koera põlvnemise kohta ja  kindlustab yorkshire terjeri tõulise välja nägemise, oma kaalu, karva ja iseloomuga. 
Tõutunnistusel on märgitud kutsika kindel sünnikuupäev ja võite kindel olla tema vanuses. Mingeid kohustusi tõutunnistusega ei kaasne. 
Tõutunnistusega koera põlvnemist on võimalik  4 generatsiooni EKL registrist link avalikult kontrollida. Samuti vanemate ja esivanemate terviseuuringuid.
 
!!Kutsika ostmine ei ole kauba ostmine, mida saab osta supermarketi parklast, mille üle andmine toimuks tanklas või kulgeks sama lihtsalt nagu  Omniva paki saatmine...!!! Välismaalt ostes kontrollige, et saate kutsikaga kaasa FCI export pedigree. Ilma selleta ei ole võimalik tõukoera registreerida Eesti Kenneliidu koerte tõuregistrisse.
Vastutustundlik kasvataja nõustab rahulikult ja aega võttes kodus, kus kutsikad on üles kasvanud, kutsika uut pere. Kindlasti soovitan lugeda 
Yorkhire Terjerite Tõuühingu või klubi lehelt infot või nõu küsida ENNE kutsikaostu!  https://yorkshire.ee/pesakonnad/enne-kutsika-ostu