reede, 19. juuni 2020

1 kuu saab täna meie vanuseks.

Esimesed kolm nädalat on kutsikatel selja taga. Iga päevaga nad aina arenevad ja avastavad uut enda maailmas. Ümbrus muutub neile üha tähtsamaks.




Meie abiga oskavad nad juba kutsikapiima või kuivtoiduputru limpsida. Tihti on käpake või jalg seal sees või jookstakse toidust läbi ja nad tunduvad veel ikka üsna abitud. See on rohkem proovimine kui söömine :) Ka ema toitu uudistatakse. Meie kennel kasutab ainult kvaliteetseid GMO- ja värvainetevaba kvaliteetset koeratoitu ja ökoloogiliselt kontrollitud toiduaineid.

 
 

 
 
 

Nad oskavad juba oma käpakesi närida ja ka end kõrva tagant sügada.

Nüüd tullakse pesast välja häda tegema, et mitte pesa määrida. Meie saame ka aidata koristamisega :) Väike pesakast on vahetatud suurema vastu. Seal on magamisosa, mänguosa ja pissimisosa. Samuti hakkame harjutama varsti õue kutsikaid oma hädasid tegema. 

 Emy, kutsikate emme istub ja valvab beebide und 😍


 

Nüüdseks toidab ema juba ka istudes kutsikaid, siiani toitis ainult pikali. Ka seistes proovitakse imeda. 

 
 

Ema piim on parim immuunsusele. Esimesed antikehad saavad kutsikad ternespiimast. See sisaldab rohkelt valku, mineraalaineid ja rasvu. Värvilt on see kollasem. Ternespiim on alguses nagu kosmonaudi söök - tarbima pead vähe, aga toitaineid ja kaloreid saad palju. Ternespiim annab kutsika organismile ajapikendust enda immunsuse väljakujunemiseks. Emapiimast saab kutsikas samuti olulisi kaitsvaid antikehi. Emapiim sisaldab kõike, mida üks kutsubeebi vajab kasvamiseks.

1. nädalal imetab koeraema 12 korda

2-4. nädalal 8 korda

6. nädalal 5-6 korda

8. nädalal peaksid olema kutsikad võõrutatud ja ei vaja enam emapiima.

4-5 nädalaselt algab võõrutusprotsess. Piimanäärmed toodavad vähem piima. Samuti ei luba kutsuemme kogu aeg kutsikatel imeda ja oksendab toitu.

Emy julgeb nüüd ka natukeseks välja jääda ja suve nautida. Isegi ühe pallimängu tegi kiirelt minuga. Peale mängu jookseb kähku kontrollima kutsikaid.

 
 Kutsikate ema Emy naudib korraks
 kutsikatest puhkehetke

Nii palju huvitavat on avastada kutsikatel. Samuti inimene tundub üha huvitavam kaisu ja mängukaaslane. Ka saba osatakse liputada, kui räägid midagi või kaisutad.

 väsinud mängurallist ja piima kõht täis :) 
 

Nad harjutavad sisse ja välja käimist maasikamajakeses.

"Tule mängima!" "Kui sa ei tule siit välja, siis tulen ise sisse!"

 
 

Üksteisega mängida on kõige lõbusam. 

Mänguvõitlustega harjutatakse hilisemaks arenguks. Ka enda kaitsemängud ja ronimismängud on lahedad. See faas näitab, kes on tugevam, kavalam ja kiirem. Üksteisega õpitakse mängu võitmist ja kaotamist - domineerimist ja allumist.

 
 
 
 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.