laupäev, 31. juuli 2021

1 kuu on kiirelt möödunud

 Aeg on kiirelt möödunud ja ongi 1 kuu saanud täis. Minu kutsikapuhkus hakkab ka läbi saama ja töö kõrvalt kennelis on abiliseks abikaasa.  Meil mõlemal on imetore jälgida juba praegu nende iseloomujooni ja neid kõiki üksikult õppida tundma. Seekord proovin ka kutsikate iseloomu testida( üks osa Campbelli kutsikatestist )  ja vaatan, kas see üldse toimib. Enne  Eesti iseseisvusaega kasutati iseloomu testimist paljudes tõugudes. Osades välisriikides kasutatakse  sellist testi  tänapäevani. 

 Kutsikate arengus on palju muutunud: Oleme õppinud ise juba sööma. Natuke aeglaselt sujub veel kõik, aga harjutamine teeb meistriks ja tervelt kuu on veel aega harjutada,  kui kutsikad kolivad uutesse peredesse. Nad on saanud ussirohtu, saanud oma esimese maniküüri ja tutvunud teiste meie kenneli koertega. Kutsikad on kolinud oma beebitoast välja ja pesakast on ununenud. Maailma avastamine on nii põnev ja uudne neile, aga ka ruttu väsitakse veel ära. Chessi on muidugi õnnelik, kui saab vahest kergendust nendest marakrattidest. 

Oleme tutvunud kahe väga toreda perega, kes on oodanud pikemalt yorkshire terjeri kutsikat. See on suurepärane tunne kasvatajale, kui juba sisetunne ütleb, et just nemad on õiged konkreetsele kutsikale.

                                       See armas  väike poiss otsib omale veel peremeest/naist

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kahjuks on tulnud ka mitme kutsikahuvilise kaudu infot tõutunnistuseta koerte kohta. Heade soovidega inimesi hoiatades tahaksime selgitada ja rõhutada, et väited, mille kohaselt tõutunnistused on hirmkallid või organisatsioon on hetkel puhkusel, on väärad.  Tõutunnistuse hinnaks on 15 eurot. Ja tõutunnistus ei määra kutsika hinnaväärtust. 

Samuti, kui kaks vanemat on tõutunnistusega. Ostjale on väär väita, et kutsikad x põhjusel  ei saa tõutunnistusi.

Samuti on väär väide, et  koeraga, kellel on tõutunnistus, kaasnevad mingid x kohustused või näitusekohustus.

Tõutunnistus on tõend koera põlvnemise kohta ja  kindlustab yorkshire terjeri tõulise välja nägemise, oma kaalu, karva ja iseloomuga. Tõutunnistusel on märgitud kutsika kindel sünnikuupäev ja võite kindel olla tema vanuses. Mingeid kohustusi tõutunnistusega ei kaasne. Tõutunnistusega koera põlvnemist on võimalik  4 generatsiooni EKL registrist avalikult kontrollida. Samuti vanemate ja esivanemate terviseuuringuid. Tihti tuuakse uue ettekäändena ka COVID-it  ja et sellest tulenevalt ei ole isegi võimalik tutvuda kutsikate emaga. 

!!Kutsika ostmine ei ole kauba ostmine, mida saab osta supermarketi parklast, mille üle andmine toimuks tanklas või kulgeks sama lihtsalt nagu  Omniva paki saatmine.!!

Vastutustundlik kasvataja nõustab rahulikult ja aega võttes kodus, kus kutsikad on üles kasvanud, kutsika uut pere. Kindlasti soovitan lugeda Yorkhire Terjerite Tõuühingu või  klubi lehelt infot või nõu küsida ENNE kutsikaostu!  https://yorkshire.ee/pesakonnad/enne-kutsika-ostu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaks kutsikat on veel hetkel vabad, kuna isasele otsime tõuhuvilist peret, perenaist/meest. Mäletan, kui meie A pesakonna kutsikas oli 4 kuune ja osalesime Leedus temaga kutsikaklassis erinäitusel. Arvasime kindlalt, et ei leiagi Eestist talle  meie jaoks sobivat kodu ja siis kontakteerus meiega abielupaar, kes armusid temasse esimesest silmapilgust. See südamesoojus jäi meie vahele aastateks ja koer oli ka üks edukamaid kasvandikke minu kennelis.💗 Vahel tasub ootamine ning õigete inimeste otsimine end ära ning kiirustamiseks pole kunagi põhjust.

Väikesele tüdrukule  otsime toredat vastutustundelikku, hoolitsevat ja teda armastavat peret. Ta on hästi julge ja mänguhimuline ning värvi poolest on tal hetkel  hele tan sarnane martsipani värvile. 









Kui kellegil tekkis seda kirjeldust lugedes või pilti vaadates just tunne, et selline sõber sobiks nende perre või on kutsikas, keda nad on juba ammu otsinud, siis võite julgelt kirjutada ja helistada.

 email:maili.meskat@mail.ee.

telef; 372+53464779

Vastan heameelega  kõikidele huvitujate küsimustele. 

Samuti on võimalik meid eelneval kokkuleppel nüüdsest alates huvitujal külastada. Meie kutsikad ja koerad ainult rõõmustavad külaliste üle!  NB! Külastamine  toimub järgides valitsuse kehtestatud COVID-i ennetusmeetmeid ja soovitusi. Igale huvitujale on tagatud mask ja desvahend.

 Ilusat suve jätku kõigile!