kolmapäev, 21. juuli 2021

I-pesakond. Silmad avanenud ja nüüd avastame maailma

 

Oleme 20 päeva vanad ja täitsa ümarad kutsikapiimast. 😍💕

Vaikselt katsetatakse juba käimist ümber pesa ning uudistatakse ka kaugemale. Chessi on nutikas tüdruk ja motiveerib neid enda juurde roomama. Nii õpetab koeraema neid alguses käima. Silmakesed on kõigil avanenud juba mitu päeva tagasi. Reeglina avanevad kusikatel silmad 10-16 päeval. Alguses kutsikad näevad uduselt, aga iga päevaga muutub pilt aina selgemaks ja hall udu kaob.


Palusin abi abikaasalt kutsikate pildistamisel  😆 Tema hoopis musitas kutsikatega.

Chessi, kutsikate ema, on ülirahulik ning ei närveeri vähematki. Nagu ei olekski see tal esimene pesakond. Ka kutsikad on niimoodi väga rahulolevad ja rõõmsa olemisega. Mäletan, et kui Emy (Chessi poolõde) oli väike siis temale kogu aeg miski ei sobinud - küll ei leidnud ta õiget kohta ema juures, ei tulnud piima nii kiiresti kui soovis või kui keegi ometigi julges trügida. Piimaprobleemi ei esine enam ning kõik leiavad omale nisa söömiseks. Ka põletikuteke on minimaalne, kuna tühjendatakse täielikult piimabaar kuni järgmise korrani 😊

paremal oranži paelaga tüdruk tahtis kindlasti pildile jääda. Teised olid juba väsinud.


vasakul oranž tüdruk oskab väga hästi saba liputada 😃

Sünnikaal on kõigil kolmekordistunud. Silmakesed ja kõrvakesed avanenud. Nina pigment hea.


 punase paelaga tüdrukule meeldis pildistamine 

Sellel väikesel sõbrakesel on nii hea olla. Ta naudib inimese käesoojust ja seni kuni koerake väikese uinaku süles teeb, proovid teda hoolikalt hoida, armastada ja nautida lihtsalt hetke. Kui neile selles eas midagi ei meeldi, protesteeritakse kohe tugevalt piiksudes.

Nüüd tutvustan üksikult meie pisikesi. Paelakesed on kõigil kaelas, et neid eristada paremini fotodel. 

poiss esimesena sündinud helesinine pael


Tüdruk 1 valge pael ja tüdruk 2 punane pael

tüdruk 3 kollane pael ja tüdruk 4 oranž pael

Järgnevad nädalad on ka meile põnevad ning kohtume tulevaste kutsikaomanikega, kes pikisilmi juba ootavad oma väljavalituga kohtumist, kelle nad siiani vaid fotolt välja valisid. Külastamisi ja broneerimist alustame 4-5 näd. peale arsti kinnitust.

NB!!Kui kellegil on soov just selline väike sõber omale võtta sellel suvelootame sinult huviavaldusi emaili teel maili.meskat@mail.ee. Samuti leiab meid facebook/MailiMeskat või kirjutada messengeri või tel.372 53464779




Üks yorkipoiss peab ikka oskama haukuda! 

Ühel nädalavahetusel kohtusime veel Pärnus kutsikate isaga, kes edukalt võistles Pärnus rahvusvahelisel koertenäitusel ja kes valiti Tõu Parimaks ja kaunimaks. Kutsikate isa on uhke, dominantne ja hea tugeva tõutüüpilise temperamendiga isane. Ta on nõus alati mängima omanikuga, isegi peale võistlust ja ka sellel nädalavahetusel vaatamata kuumale ilmale oli olemas mängutuju. Oleme mõlemad huvitatud, et kutsikad leiavad endale head ja neile sobivad pered, kus neid armastatakse, tegeldakse nendega ning hoolivus kestab kutsika elu lõpuni, mitte ainult esimene aasta.
Kutsikate isa " Vichy" Pärnu näitusel esinemas

Wonderform Andante Vivace handler ja omanik Viktoria Baranova
Photo Alexdesign.lv