kolmapäev, 2. juuni 2021

Chessi paaritus 2021 ja isase valik

 Chessi on meie F pesakonnast. (LINK) Alguses me ei plaaninud teda üldse kennelisse jätta, aga ta oli nii hea nutika ja leebe iseloomuga ning sai meie teiste koertega ka väga hästi läbi. Ta pikk täisnimi on Nordics Hütte  Felia Silvery Frances (LINK), kodus "Chessi". Ootasin, et ta läheb ikka nime järgi silver :), aga ta jäi ikkagi võrdlemisi tume terashall. Kuigi mulle endale iskilikult meeldivad hea pigmendiga koerad. Liiga heledad ei ole minu arvates üldse värvi poolest tõutüüpilised. Ta on 2,5 aastane ja kaalub 3,1 kg. 

 See on Chessi esimene pesakond. Chessi on vaikne, hea ja sotsiaalne yorkitüdruk. Chessi ise armastas ka väga näitusemelu, kuigi hindeid sai rohkem keskpäraseid just oma karvavärvi tõttu. Teda kiideti kohtunike poolt alati just hea iseloomu tõttu. Soov oli kindlasti parandada veel karva värvi ja siiani on meie kutsikad jäänud ka nii 2,5-2,8 kg ringi ning nii langes valik Eestis sündinud, rahvusvaheliselt edukale ja hea temperamendiga, imelise karvavärviga, Eesti Yorkshire Terjeriklubi edukale isasele. 

                         WONDERFORM ANDANTE VIVACE"Vichile" omanik Viktoria Baranova

  •                                                         Väljavalitud isane

Photo copyright Viktoria Baranova

Ootasime sellel aastal pikisilmi aega "Chessi" paarituseks ja viivitades lõpuks oli võimalus sõita ühel ilusal maikuu päeval väljavalitu juurde. Pikemalt ja varasemalt analüüsides jõudsime järeldusele, et soovime kindlasti just "Vichilt" järglasi. Olime tutvunud varasemalt mitmeid kordi näitustel ja imetlenud tema esinemist nii Eestis Best in Show ringides, kui ka rahvusvaheliselt.


Photo Copyright Viktoria Baranova

 Samuti Euroopa Dogshow-l meeldis ta meile väga.


 Kindlasti olid määravaks faktoriteks tema head tervisetulemused  ja terved põlved patella 0/0 ning soov valida isane just Eesti aretusest. Kutsikate tulevane isa on valitud ka Eesti Yorkshire Terrier Clubi (EYTC) üheks edukamaks ja kaunimaks isaseks.


Samuti on tema vanemad olnud üliedukad. Isa"Gigi"(Sunachates Dancing With Desire)  on võitnud suures pingelises konkurentsis Maailmavõitja näituse 2016. aastal ja on üks edukamaid aretuskoeri naaberriigis, ema "Ami"(Ami Dez Rouzez) on rahvusvaheline tšempion ja valitud mitu aastat järjest üheks edukamaks Yorkshire Terjeriks Eestis nii Tõuühingu, kui klubi poolt.