reede, 17. juuli 2020

7 ja 8 nädal. Nüüd oleme kikkis kõrvadega

NB!Pildile klikkides avaneb suurelt1

Aitäh, Maiu Harry foto eest!                                Harrisson"Harry"ja  Hugo
Tänapäeval on nõudmised ühelt peresõbralt põhjalikult muutunud.
 Me ootame koeralt, et nad osaleksid probleemideta meie elus. Nad peaksid olema lastele mängukaaslased, head saatjad, sõbra eest olemine ja keda saaks igale poole kaasa võtta. Iseenesest mõistetavalt soovime, et nad sõidaksid autos, bussis, rongis või reisiksid meiega lennukis, ei kardaks kodumasinaid, meie külalisi tolereeriksid, kiirelt õpiks, ei jääks iial haigeks ja palju muud veel. Nii nagu ka inimestel on mõjutavad faktorid ka koeral, mis koos otsustavad ja mõjutavad tema hilisemat arengut. Just nimelt tema omanikust enesest sõltub see, kuidas kutsikas end täiskasvanud koerana esitleb.
Pärilikkus,
 arenemine, 
kasvatus, 
söök, 
sotsiaalne ümbrus ja palju muud veel mõjutab kutsika arengut.
Momendil meie kodus uudistatakse kõik järele.
Kas see hammustab mind? 
Meie bolot Flocket  on hea sikutada, aga kas ta on sõber või vaenlane? Sõber 😊😍
Vasakul fotol Harry ja paremal Hugo Flockega
Kas seda saab rünnata?
Et saada tore ja ideaalne peresõber peavad kutsikal olema head geenid, hea areng läbi ema, läbi teiste koerte karjas ning kasvataja. Oluline on peale sündi tõualane kasvatus ja nii palju häid kogemusi, kui võimalik. Perekeskne areng tähendab kasvataja juures seda, et kutsika ettevalmistab uuele perele nii hästi, kui võimalik kutsikate kasvataja. Samuti peale uude koju minemist peab kutsikat edasi arendama ja tegelema temaga. Kasvataja kohus on kutsikaid arendada vastavalt nende vanusele. Erinevad mänguasjad, erinevad pinnad, hääled ja võimaldada kutsikale ümbruse avastamine. Vastavalt vanusele silmaringi laiendamine. Alguses on kõik kutsikad ainult pesas ja julgevad uudistada ainult natukene kaugemale pesast. Hiljem see kõik muutub ja nad tunnevad huvi uue maailma avastamise järele.

Kas siit saab midagi sikutada??
Paremal vanaema Tiffany saab 9 aastaseks augusti alguses (Golden Nest Tiffany)
keskel kutsikate ema Emy (Nordics Hütte Edwina-Emylie)
paremal kutsikate tädi Chessi ( Nordics Hütte Felia Silvery Frances)



Hugo Kuidas see lõhnab? 
                             
                             
Hugo  jalatsijaht

Sellel nädalal läksid meil kõrvad püsti 😄. Harrissonil("Harry") oli vaja natuke toetada, aga üldiselt probleemita. Poisid hoopis teist nägu ja täitsa yorkide nägu. Samuti pügamine ja küünte lõikamine oli päevakorras. Poisid peavad edasi uutes kodudes harjutama kõike neid toiminguid. 
                                                                   
                       Kas see on ohtlik?                                            
Harry saigi Floki pesasse
Kutsikad said teise ussirohu ja külastasid esimest korda loomakliinikut. Neile paigaldati mikrokiip ja samuti väljastas loomaarst neile lemmikloomapassid. Mõlemate kutsikatega ja ka ema, kes arsti poolt üle kontrolliti on kõik hästi. Kutsikate hambumine korras, piimahambad 6X6 .
 Mikrokiibi paigaldus ei meeldinud üleüldse Hugole ja kuulda oli nuttu.  Mänguralliga koduõues oli valulik protseduur kiirelt õnneks ununenud. Õhtul registrerisime tõutunnistused ja need saabusid kiirelt ja on EKL tõuregistris avalikult nähtavad.
Tõutunnistused ei maksa meeletuid summasid, täpsemalt 15 eurot ja registrikanne ei määra ka tõukoera väärtust. Ikka veel arvatakse, et saab teha tõutunnistusi "hiljem" või need on "kallid" ja muud naljakat infot kuulen vahetevahel.
Tõutunnistuse saab teha kutsikatele loomulikult ainult kasvataja!! Enamus kasvatajaid registreerib oma pesakonna  kuni 2 kuuni.