neljapäev, 26. jaanuar 2023

Chessi J pesakond. 1 nädal vanad(päikesejänkude tiim)

  



   1 nädal Chessi ja tema 4 beebit                🌞🐰                    

Nädal on möödunud kutsikavalvetes ja tööl. Chessi kutsikad on kõik tublilt topeltkaaluga ja nii ilusa siidise beebikarvaga. Nad on hästi toidetud  ja ka ühtlased kaalult. 30 g on miinimum, mis peaks Yorki kutsikas esialgu juurde võtma päevas. Selle on kõik vabalt ületanud. Väike trügimine võib vahest mõne eelistatud nisa pärast tekkida, aga üldiselt tundub hetkel on see vaiksete kutsikatega pesa. 


Me kõik imetleme neid. Kõik 4 on nii armsad, et ei tea, kuidas selliseid kunagi loovutama peaks 😄. Chessi on väga heade omadustega emaskoer. Kui ma mõtlen, et alguses ei olnud plaanis teda meie juurde jätta, ja nüüd pean tunnistama, et ta on üks paremaid emaseid olnud kutsikate üleskasvatamisel, poegimisel jne. 


Ta on tasakaalukas, rahulik, hoolitsev ja nutikas tüdruk. Ta näiteks istub eemal, et kutsikad temani roomaksid ja siis natukese aja pärast kordab. Nii õpivad väikesed liikuma ja treenivad lihaseid. Mõni oskab juba päris hästi ringi roomata mööda pesakasti. Lõpuks saavad kõik preemiaks piimabaari ja kaisutavad koos. Chessi oma lastega, üliarmas vaatepilt meile kõigile. Chessil on väga hea söögiisu ja seetõttu on tal ka piima. Pisikestel on samuti kõht täis. 

Kui näiteks koera kutsikas piisavalt ei saa süüa, ei hakka ta kisama nagu inimlaps, vaid muutub rahulikuks, jahtub ja sureb. Kutsikad teevad häält, kui neil on valulik mingi koht, ema on  eemal, õde-vendi igatsetakse või kui on liiga soe või külm.




poisid omavahel :)                            alguses igapäevane kaalumine
Nabad on kõigil nüüdseks ära kuivanud ja ära kukkunud. Kõrvakesed on pea küljest lahti, ninapigment ilusaks mustaks muutunud. Õnneks ei ole keegi alakaaluline või vajaks poputamist. Ütlen ausalt, et ma ei oota selliseid minikaaluga kutsikaid. Tihti võivad olla sellistel alakaalulistel hiljem maksaprobleemid või organid lihtsalt ei ole veel täielikult väljaarenenud.  Kutsikahuviline sageli ei teadvusta selliseid probleeme endale. Vahest ei tutvuta isegi Tõu lehel  tõuga pikemalt.

Nädalaga oleme suutnud panna vahetused paika abikaasa ja tütrega tavatöö kõrvalt. Ootan nii kevadet ja päikest, et kutsikad saaksid ka aias uudistada ja vabalt nautida esimest kevadpäikest koos emaga, lisaks d-vitamiini omastada. Ainult toas üles kasvades ei ole minu arvates arengule nii positiivne.

aias on  lumine ja kevadet tuleb veel oodata

Paljude huvilistega oleme juba varem tõsisemalt suhelnud ja nad on oodanud meilt kutsikat. Samuti oleme tutvunud nii toredate uute inimestega, keda on nakatanud yorkimaania. Ainult natuke veel ootamist ja saab oma tulevase pikaajalise sõbraga tulla tutvuma. Seni tuleb oma lemmikut fotol imetleda.

Nädala jooksul on paljud sõbrad ja kaaslased mulle ja  beebidele kingitusi toonud. Nii armas, et meiega rõõmustatakse koos. Kõik asjad lähevad kasutusse ja maiustused sööme kõik ära.

Väga raske on selliseid liikuvaid beebisid üldse pildistada. Alustad pildistamist ja juba keerutab end mujale. Mõned klõpsud ikkagi said tehtud.  

                        


                                                                                                              🌞🐰