neljapäev, 9. veebruar 2023

J-pesakond (päikesejänkud) Kutsikad liiguvad mööda pesakasti! 3 nädal

 Kutsikad liiguvad mööda pesakasti! 3 nädal            🌞🐰          

14.02.2023        Soovime kõigile head sõbrapäeva! 💕💗💖💞


9.02.2023 Start kolmandasse nädalasse. Oleme juba uudistanud väljaspool pesa. Tullakse pesast ise juba välja pissile. Päeval ei magata nii palju enam. Kutsikad arenevad veel, kuni neljanda nädalani.  Alles siis on nad võimelised täielikult kõigest arusaama, kõike kuulma ja helisid eristama.
Tasapisi on nad enda jaoks avastanud urisemise ja haukumise.

Kutsikad said esimese ussirohu. Keegi ei olnud sellest vaimustuses. Alguses nad arvasid, et pakutakse midagi muud maitsvat, kui emapiim. Keegi ei rõõmustanud selle roosa vastiku vedeliku üle, aga lõpuks olid kõik ikkagi kangelased. Me manustame ussirohtu mitu korda enne loovutamist. See on oluline. Isegi kõige puhtamas aretuses tuleb seda teha kutsikate enda tervise pärast.  


Kutsikate silmakesed on nii armsad ja nad vaatavad sulle otse südamesse. Neid võiks jäädagi nunnutama.

Hetkel nad kasvavad, liiguvad tasapisi ja on alati näljased 😃 Chessile minnakse kohe järele, nende ainus mõte väikeses peakeses, avaldumas on õnnetunne, kui sihikul on ema nisake. Õed ja vennad saavad lõpuks ometi üksteisele otsa vaadata ja nad liputavad rõõmsalt oma saba, kui nad tunnevad üksteise ära. Õel või vennakesel saab ka vahest kõrva lutsutada.


Oleme mõtisklenud kutsikate täisnimede üle ja esitleme teile neid järgmises postituses. 

Sain üksikutel jäädvustada mõned momendihetked, kutsikate nunnufaktor võidab kohe südame.


Chessi ootab terve päev paremaid palasid.Kutsikad rõõmustavad, kui nisadest voolab piim neil
kiirelt vastu. Tal on jõukogumiseks magamisfaasid. Vahest ka mõni pikem jalutuskäik aias.

Kuna kutsikad proovivad nüüd ise ringi liikuda, siis peame tegema kindlamaks pesaümbruse, et keegi ei kaoks ära ning et ta ei eksiks ebasobivasse nurka. Kutsikas ei oska veel ise leida selles vanuses tagasiteed. Märku antakse muidugi hädakisaga. 

Me harjutame juba neid meiega mängima ning samuti, et nad harjuksid süles olemisega. 

 NB!! Kes on otsustanud võtta omale sellel kevadel yorkshire terjeri kutsika, ootame sinult huviavaldusi e-mailile: maili.meskat@mail.ee 

Samuti leiab meid facebook/MailiMeskat, Whats app

või telefoni teel  372 53464779

Need  momendid on hindamatud, kui istud kasvatajana üksi kutsikatega ja kui igaüks neist sulle esmakordselt läheneb. Kutsikas õpib sinu kätt usaldama ja tunneb su kehasoojust süles 💗💗. Samuti ta tuletab sulle rõõmsa sabaliputamisega meelde, et inimene ja koer on alati olnud seotud ja sõbrad omavahel aastasadu.